Openingstijden

Maandag: 8.30 - 18.00

Dinsdag: 8.30 - 18.00

Woensdag: 8.30 - 18.00

Donderdag: 8.30 - 18.00

Vrijdag: 8.30 - 18.00

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

Hard water

Wat is de schade die hard water veroorzaakt

In principe zijn er 2 soorten schade die hard water aanricht:

1       Hard water dat je gebruikt in je afwasmachine, wasmachine geeft kalkaanslag in deze witgoed apparaten. Voorbeeld is bijvoorbeeld het verwarmingselement van je wasmachine. Aangezien kalkaanslag een zeer isolerende eigenschap heeft zal de werking van dit verwarmingselement achteruit gaan, en op ten duur defect raken.

2       Zeep en kalk gaan niet goed samen! De oplosbaarheid van zeep wordt door kalk sterk verminderd. Behalve dat je vaat of was dus minder schoon wordt, heeft dat ook tot gevolg dat zeep niet goed oplost en vaak als een soort van plakkerige substantie achterblijft in de machine en afvoer, met alle gevolgen van dien.

Hoe hard is het water in jouw plaats?

Via de website van aquacell kun je redelijk snel opzoeken hoe hard het water in jouw woonplaats is.

Kies eerst de provincie en vervolgens kun je een dorp of stad naar keuze aanklikken en zie je wat de waterhardheid.

http://www.aquacell-waterontharder.nl/waterhardheid/-/-/-/

Wat kun je doen om je witgoed te beschermen?

Vaatwasser:

De meeste (zo niet allemaal) vaatwassers hebben zout reservoir (zie foto). Zorg er voor (zeker als de vaatwasser dit aangeeft) dat je deze regelmatig aanvult met vaatwasser zout. De vaatwasser zorgt er zelf voor dat er bij elke ronde een klein beetje zout wordt toegevoegd aan het water, zodat het harde water wordt verzacht.

Bij sommige vaatwassers kun je ook instellen wat de hardheid van het water is, zodat het zout dat wordt vrijgegeven bij elke wasbeurt precies genoeg is. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de vaatwasser.

Wasmachine:

“Wasmachines leven langer met Calgon”, we kennen deze reclame slogan allemaal. En ja het helpt zeker! Maar het is uiteindelijk wel een dure oplossing en daarbij ook niet heel erg bevorderlijk voor het milieu.

Tip: “Eén keer in de 3 maanden een dopje keuken azijn bij de 60/90 graden Was, doet wonderen”.