Openingstijden

Maandag: 8.30 - 18.00

Dinsdag: 8.30 - 18.00

Woensdag: 8.30 - 18.00

Donderdag: 8.30 - 18.00

Vrijdag: 8.30 - 18.00

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

Tips voor de wasmachine

Hoe zorg ik er voor dat de wasmachine lang mee gaat?

Hier onder staan de belangrijkste tips voor een langere levensduur van je wasmachine.

  • Controleer de zakken goed van kleding, broeken, etc.., vooral munten en pasjes zijn veel voorkomende problemen die storing veroorzaken aan uw machine. Deze voorwerpen kunnen daardoor in de pomp terechtkomen of een beschadiging aan uw trommel of kuip geven.
  • Het is ook belangrijk dat bij het vullen van uw wasautomaat of wasdroger volgens de richtlijnen van de fabrikant goed te beladen. Dit bepaalt vaak de levensduur van uw apparaat. De richtlijn is een gestrekte opstaande hand tussen bovenkant van trommel en de bovenkant van uw wasgoed, dat is het advies voor een goede en stabiele vulling en minder kans op onbalans met centrifugeren.
  • Als uw wasmachine op zolder staat is het belangrijk dat U een goede waterbeveiliging heeft, zoals een elektronische aquastop en een watervangbak voor eventuele lekkage. Watervangbak is ook makkelijk bij het controleren van uw filter zodat het vuile water niet op uw vloer terecht komt. (p.s. Er zijn zelfs verzekeringsmaatschappijen die soms moeilijk doen om geen waterschade te vergoeden als U deze maatregelen niet toepast!)
  • Het is ook belangrijk dat de wasmachine waterpas staat en de pootjes goed afgesteld zijn. Het verlengt ook de levensduur van uw machine en minder slijtage van bepaalde onderdelen doormiddel van overmatige trillingen.